Thursday, 10 July 2014

Cerita Duta Seri Emas di Sinar Harian. Felixia: Islam agama mendamaikan!

Raih publisiti murahan?

Begitu pun. dalam keseronokan berkongsi cerita mengenai penghijrahannya, ada pula kata-kata kurang manis yang semakin hangat diperkatakan.

Perubahan yang dilakukan Felixia menjadi kontroversi hangat di media sosial sehingga menyebabkan dirinya dikecam hebat oleh orang ramai.

Tidak cukup dengan itu, ada juga sesetengah pihak yang menganggap Felixia sengaja meraih publisiti murahan.

Ketika di tebak akan hal tersebut, Felixia memberitahu dia tidak kisah dengan apa yang difikirkan atau diperkatakan orang sebaliknya menerimanya dengan positif.

"Jika saya terlalu mudah terasa atau mengambil kisah karenah manusia yang sebegitu, semestinya saya tidak dapat beristiqamah sehingga ke hari ini.

"Saya hanyalah seorang manusia biasa, punyai masa silam yang kurang baik, tetapi bagi saya, apa yang penting adalah saya ingin ke arah yang lebih baik dan mencari makna kehidupan di dunia dan akhirat.

"Setiap publisiti dan populariti hanyalah bonus rezeki yang dikurniakan ALLAH SWT dan saya sangat mensyukurinya," katanya yang pernah berlakon dalam drama Nikah Kita Bercinta, Sarafina dan Berikan Aku Jilbab.

Dalam perkembangan lain, Felixia memberitahu, sempena Ramadan ini, dia berehat seketika daripada kegiatan aktiviti seni.

"Bulan ini, saya lebih fokus untuk mempelajari dan mendalami Islam.

"Tetapi, saya masih aktif dalam menerima tawaran untuk menjadi duta produk," kata duta sabun Seri Emas dan butik Neng Geulis ini.

Baca Kisah selanjutnya di Sinar Harian

Thursday, 15 May 2014

Kesan sampingan menggunakan Sabun Resdung Seri Emas?

Sabun Seri Emas rawatan resdung ini merupakan sabun handmade yang di mana 50% dari bahan asasnya adaalah madu. Kesan yang dapat anda rasakan secepat 1 hari.

Rawatan Resdung Sabun Seri Emas
Sabun Seri Emas


Sabun Seri Emas :-
  • membantu melegakan resdung
  • membantu mengurangkan kegatalan akibat resdung
  • membantu menghilangkan kelemumur
  • hidung tidak meleleh, berair dan tersumbat ketika sejuk
  • kulit muka bersih, tidak berminyak dan licin
  • kesan optimum selepas seminggu menggunakan sabun Seri Emas
  • mengecilkan jerawat, memudarkan parut dan mengecilkan liang pori
Cara pembelian sabun rawatan resdung Seri Emas
Harga seunit RM60 termasuk pos seluruh Malaysia
SMS SE60 ke 0182883561 untuk pembelian


Sunday, 11 May 2014

Siapa duta sabun Seri Emas?

Felixia Yeap - Duta Seri Emas
Felixia Yeap - Duta Seri Emas
Pasti yang tertanya-tanya siapakah model yang pegang sabun Seri Emas. Beliau adalah Felixia Yeap. Gadis comel berbangsa cina ini telah membuatkan SE International menyunting beliau sebagai duta produk sulung Seri Emas iaitu sabun resdung Seri Emas.

Felixia Yeap dilahirkan di Kuala Lumpur dan dibesarkan di Ipoh, Perak. Sebelum kerjaya peragaan, dia bekerja sebagai guru tadika. Yeap bermula kerjayanya sebagai model pada tahun 2005 selepas Menjadi finalis Dewi Remaja.

Disember 2013, beliau telah menggayakan tudung, mencetuskan kontroversi di kalangan masyarakat Islam dan bukan Islam di negara ini.

Kini Felixia Yeap tampil lebih manis dan menjadi duta seri emas yang pertama. Tahniah!

Cara pembelian sabun Seri Emas.
Harga seunit RM60 termasuk pos seluruh Malaysia
SMS SE60 ke 0182883561 untuk pembelian

Sabun Seri Emas di Media

Seri Emas dalam Kosmo
rawatan resdung Sabun Seri Emas di Media
Harga seunit RM60 termasuk pos seluruh Malaysia
SMS SE60 ke 0182883561 untuk pembelian


Saturday, 10 May 2014

Cara menggunakan sabun resdung Seri Emas

Sabun Resdung Seri Emas (Sinusitis soap) ini diperbuat dari ekstrak buah delima, 50% madu dan herba terpilih Ia diproses secara tradisional (hand-made) dan dijamin mutu serta kebersihannya. Ia amat sesuai digunakan pada semua peringkat usia.

Cara penggunaan Sabun Seri Emas

Gosok sabun Resdung Seri Emas dengan kedua tapak tangan sehingga berbuih. Urut perlahan-lahan ke seluruh muka dan biarkan selama 1 hingga 2 minit. Jangan risau sekiranya muka terasa gatal atau miang kerana ia merupakan proses merawat resdung. Tindak balas ketika menggunakan sabun rawatan resdung Seri Emas seperti keluar lendir melalui hidung adalah kesan dari proses perawatan resdung,dalam 3 hingga 5 hari ia akan kembali normal,begitu juga ketika membiar 1 hingga dua minit dimuka kebiasaan akan berlaku miang atau gatal disekitar muka, mata dan hidung,jangan berhenti menggunakan sabun rawatan resdung Seri Emas, guna sehingga apabila dibiarkan selama 1 hingga 2 minit tak berlaku lagi miang dan kegatalan pada muka. Gunakan pada waktu pagi dan malam untuk dapatkan hasil yang optimum.

Cara pembelian sabun Seri Emas
Harga seunit RM60 termasuk pos seluruh Malaysia

SMS SE60 ke 0182883561 untuk pembelian

Apakah itu sabun handmade?

Sabun ini diproses secara manual dan mengambil masa yang agak lama selama dua hingga tiga minggu untuk mendapatkan hasil yang berkualiti berbanding sabun yang menggunakan mesin atau bahan kemikal. Sabun ini tidak menggunakan SOAP CHIP dan SLS (agen buih) kerana sabun ini mengeluarkan buih secara semulajadi dari gabungan minyak kelapa (cool press) dan lemak sawit. Bahan yang digunakan adalah dari bahan yang bersih dan berkualiti serta tiada lemak atau gelatin haiwan.

Sabun ini mengeluarkan buih yang lembut dan selamat untuk digunakan untuk semua jenis kulit dan ditambah dengan herba terpilih untuk merawat kulit yang bermasalah. Di antara kandungan bahan asas sabun hand-made ini adalah minyak kelapa (cool press) minyak canola, minyak kelapa sawit dan minyak zaitun (olive oil). Sabun ini tiada kesan sampingan dan selamat digunakan. Setiap bahan yang digunakan adalah suci dan halal dan anda tidak perlu ragu-ragu menggunakan sabun ini.

Cara pembelian sabun Seri Emas
Harga seunit RM60 termasuk pos seluruh Malaysia
SMS SE60 ke 0182883561 untuk pembelian

Cara pembayaran Sabun Seri Emas

Jika anda berminat untuk membeli sabun resdung dari Seri Emas sila hubungi saya Fatimah selaku penulis blog. Sila sms SE60 ke 0132298329

Harga seunit ialah RM60



Kos penghantaran:- 


PERCUMA KE SELURUH MALAYSIA



Setelah selesai melakukan transaksi sila sms NAMA, ALAMAT, NO TEL danBUKTI PEMBAYARAN ke 0182883561



**tempoh penghantaran dalam masa 3 hari bekerja ..

**pengeposan akan dilakukan pada hari berikutnya selepas pembayaran dibuat.

Tuesday, 6 May 2014

Menangi Sabun Resdung Seri Emas

Ikut langkah-langkah mudah di bawah. Dan 3 pemenang bertuah bakal memenangi 1 sabun Seri Emas bernilai RM60. Rugi kalau tak cuba.


a Rafflecopter giveaway

Monday, 5 May 2014

Anda Sama Seperti Penghidap Resdung Yang Lain?

Rawatan resdung Sabun Resdung Seri Emas
Sabun Resdung Seri Emas
1. Rasa Malu ditegur setiap hari… Malas jaga atau cuci muka sebab muka berminyak dan berjerawat…sedangkan berpuluh sabun,krim produk mak nenek bagai dah try tapi tak berkesan langsung.
2. Dah bosan dengar Komen Rakan Sekerja..Sebab utama Tak kahwin2 sebab Jerawat Batu di muka.
3. Tak tahan tengok kawan2 makan ketam,sotong dengan selamba sedangkan kalau anda jamah sikit pun …dah START gatal2 muka dan mata. Alamatnya 3 hari lah gatal2 tu nak hilang.
4. Pasangan pula komplen nafas berbau….kadang-kadang sendiri pun tak tahan bau nafas busuk.
5. Kelemumur Dahsyat dan sangat banyak terhasil.. semua syampu di TRY tapi takde kesan pun.
6. Sedap sedap tidur je dah dikejutkan… pasangan komplen berdengkur kuat sangat..adui ai… potong betul la…
7. Hidung tersumbat sebelah… adui ai..oksigen tak cukup… selalu buat sakit kepala dan mengantuk di tempat kerja..
Tapi kalau tak buat ape-ape pun ok kan.. takde ape boleh terjadi..kan..
Tunggu sebentar… memanglah takde apa apa kalau tak kronik..
Namun Masih Ada Harapan..

Dengan penggunaan Sabun Resdung Seri Emas secara berterusan... In Sha Allah anda akan dapat merasai perubahan.

Cara pembelian sabun Seri Emas
Harga seunit RM60 termasuk pos seluruh Malaysia
SMS SE60 ke 0182883561 untuk pembelian

Saturday, 3 May 2014

Kami Jawab Semua Kerisauan Anda

Rawatan resdung Sabun Resdung Seri Emas
Sabun Resdung Seri Emas
1. Risau produk tak berkesan. Seri Emas formulasi ini amat amat berkesan dan telah digunapakai hampir 10 tahun cuma tidak didedahkan umum oleh pemiliknya.

2.Risau produk tak berbaloi dengan harga. Kehebatan Seri Emas tidak terletak pada saiz sabun, warna atau packagingnya, atau iklan meletup letup di kaca televisyen tetapi terletak pada kesan, faedah dan kelegaan. Puas setelah anda menggunakannya.

3.Risau kalau gunakan produk ..jerawat makin teruk. Formulasi Seri Emas kami tidak menggalakkan jerawat dan tidak mengakis.

4. Risau Sabun Rawatan Resdung Seri Emas tidak selamat digunakan. Kilang kami berstatus halal dan lulus kkm.

5.Risau Produk baru takda kualiti. Kualiti yang kami berikan ialah HANDMADE iaitu kualiti paling tinggi bagi kelas soap bar kerana ianya bebas sebarang bahan kimia.

6.Risau Kalau Beli kena tipu. Tiada Unsur Penipuan dan urusan jual beli melalui Syarikat Newave Solution dan bukanlah individu yg tidak berdaftar dan tidak boleh diambil tindakan dari segi mahkamah sekiranya bermasalah.

7.Risau Pesanan tak sampai. Usah risau setiap pesanan kami rekodkan baik baik secara soft copy, hard copy beserta dengan Tracking ID poslaju setiap hari. Kami berjanji memberi khidmat terbaik untuk pelanggan sekiranya berlaku sebarang masalah.

8. Risau Kesan sampingan akibat bahan kimia Ianya selamat kerana kilang buatannya berstatus Halal dan KKM (NOT140200231K) serta buatan sabun Seri Emas di dalam kelas HANDMADE iaitu tanpa sebarang bahan kimia.

Cara pembelian sabun Seri Emas
Harga seunit RM60 termasuk pos seluruh Malaysia
SMS SE60 ke 0182883561 untuk pembelian

Kenapa Anda perlu percayakan Seri Emas?

Sabun Resdung Seri Emas KKM
Seri Emas KKM


1.Kualiti penghasilan sabun Seri Emas amat kami titik beratkan hinggakan kami mengeluarkan belanja yang mahal utk menghasilkannya secara HANDMADE. 100% buatan tangan. Untuk keraskan sabun ambil masa 2 minggu kerana kami tidak mahu menggunakan bahan kimia. 

2.Formulasi Seri Emas telah diuji dan digunapakai hampir 10 tahun dan kini pemilik formulasi ingin kongsikan kepada umum dengan niat Anda mendapat faedah daripada penggunaannya.

3.Sabun resdung Seri emas Selamat dan kilang buatannya berstatus halal dan lulus KKM (NOT140200231K)

 4.Ianya berstatus 100% Idea dan Formulasi Milik Bumiputra.

Cara pembelian sabun Seri Emas
Harga seunit RM60 termasuk pos seluruh Malaysia
SMS SE60 ke 0182883561 untuk pembelian


Apa yang bakal anda rasai setelah gunakan sabun Seri Emas

Rawatan resdung Duta Seri Emas - Felixia Yeap
Duta Seri Emas - Felixia Yeap
1. Muka rasa bersih Fresh (boleh sentuh dengan jari pada kulit muka pertama kali menggunakannya.)

2. Bersin pagi terus berkurangan dari hari pertama pakai hingga ke 1 minggu. boleh rasa lapang sangat.(formulasi bunga cengkih)

3. Gatal gatal muka makin berkurangan dan jarang jarang berlaku semasa makan makanan laut.

4. Jerawat batu akan cepat mengering dan proses licinkan kulit muka boleh secepat 1 ke 2 bulan penggunaan (formulasi 50% madu pada sabun.)

5. Hari ketiga menggunakan sabun Seri Emas ini akan memperlihatkan tona kulit muka makin sekata (formulasi ekstrak delima)

6. Sekiranya ada masalah kelumumur, hari ketiga dah dapat rasa perubahan yang amat ketara sehingga 90% perubahan.

7. Seminggu setelah penggunaan sabun Seri Emas , kedutan kedutan pada muka akan mengecil (formulasi ekstrak delima)

8. Seminggu penggunaannya ,sekiranya berkulit cerah di pipi anda akan kelihatan merah merah gebu (formulasi ekstrak delima)

Sabun Rawatan Resdung Seri Emas
Sabun Resdung Seri Emas

Cara pembelian sabun Seri Emas
Harga seunit RM60 termasuk pos seluruh Malaysia
SMS SE60 ke 0182883561 untuk pembelian

Apa itu sabun resdung seri emas?

SabunRawatan Resdung Seri Emas
Sabun Rawatan Resdung Seri Emas
1. Sabun Resdung Seri Emas ialah sejenis sabun handmade iaitu Diperbuat dari 50% madu dan selebihnya ialah kombinasi herba semulajadi iaitu bunga tanjung, kulit kayu manis, minyak kelapa, kunyit dan ekstrak buah delima.

2. Hanya perlu buihkan pada tangan dan sapu Sabun Resdung Seri Emas pada muka dengan putaran menaik dan kemudian bilas.Sekiranya mengalami gatal gatal hidung. Gosok lebih lama di bahagian kiri dan kanan hidung. biarkan dalam 2-3 minit kemudian baru bilas dengan air.

3. Kesan kelegaan boleh dirasai serta merta dan kesan optimum sekiranya menggunakan sabun rawatan resdung Seri Emas ini secara berterusan selama seminggu.

Cara pembelian sabun Seri Emas
Harga seunit RM60 termasuk pos seluruh Malaysia
SMS SE60 ke 0182883561 untuk pembelian